16-22 iulie : Workshop De Proiectare Parametrică Si Fabricație Digitală – LĂCUSTE ÎN ETER

25iun.12

Image

În perioada 16-22 iulie se organizează la Timişoara un workshop de proiectare parametrică şi fabricaţie digitală intitulat ”  LĂCUSTE ÎN ETER  „.


Scopul general al workshopului:

Vechile incinte ale Timișoarei obișnuiau să fie pline de viață. În jurul cursivelor se țesea mai mereu o strânsă comunitate; curțiile reprezentau spații organice prin conținutul lor uman. În decursul ultimelor decenii acest tip de relaționare cu spațiul comun a cam dispărut. Curtea de pe Mărășești 14, TM, a reușit într-un timp relativ scurt să coaguleze o mică comunitate în jurul căreia gravitează și activează diverse grupuri de creație.

 

Prin acest workshop, se încearcă focalizarea pe această nouă formă de comunitate ce ar putea fi unul dintre opozanții atomizării societății moderne timișorene. Mecanismele folosite în acest sens vor fi evoluția tehnologiei digitale și creșterea gradului de conștientizare referitor la mediul natural și cel social.

 

Tehnologiile digitale joacă un rol foarte important în recunoașterea schimbării modului în care proiectăm, construim și trăim arhitectura. Conștiența ecologică și socială, pe de altă parte, ne cer să observăm și să înțelegem tendințele comportamentale ale mediului în care trăim – atât cel natural, cât și cel antropic. Folosirea platformelor parametrice în acest context le va acorda participanților posibilitatea de a nu se rezuma la folosirea design-ul ca instrument ce deservește funcții pragmatice, estetice și semiotice, ci și pe post de regulator al mediilor interne și externe, controlând fluxuri bioclimatice, sociale, comportamentale.

 

Valoarea nu mai rezultă doar din formă în spaţiu, ci mai degrabă din relaţiile ce se dezvoltă prin, în și din spaţiul respectiv. Relaţii şi acţiuni combinate – reacţii – în şi pentru o realitate “deschisă” şi non-predeterminată. Acțiunile sunt noile forme!


Publicul ţintă este alcătuit din arhitecți și studenți arhitecți, designeri, peisagiști, urbaniști, ingineri,studentii arhitecti avand prioritate, workshop-ul fiind recunoscut ca practică.


 

Obiectivele acestui workshop sunt :

                – introducere în proiectarea parametrică și în logica funcțională a software-ului (Rhinoceros+Grasshopper+Kangoroo+Ecotect+Geco)

                – testarea tehnicilor de lucru parametrice, pornind de la o temă dată

                – testarea și prototiparea la scară redusă a unor metode şi tehnici- fabricaţie digitală a prototipurilor

                – exportarea grafică şi post-procesare a materialului- prezentarea soluţiilor şi expozitie

                – prototiparea la scara 1:1 a unei solutii


Pentru a vă înscrie la workshop trebuie să trimiteţi un mail pe adresa : info@edukube.org sau lacusteineter@gmail.com, cu o scurtă descriere (2,3 randuri) în care să explicaţi ce urmăriţi să învăţaţi în urma acestui curs / practică. Datorită numărului limitat de locuri disponibile se va realiza o preselecţie a candidaţilor  în baza unui mic portofoliu ce se va înscrie pe un format A3 – 150dpi, format .pdf sau .jpg.

 

Vă rugăm să specificaţi în mailul-aplicaţie dacă aveţi experienţă anterioară în soft-uri de modelare / randare – şi în special dacă aveti experienţă cu modelarea în RHINO sau Grashopper !

 

Data limită – 1 iulie 2012, ora 24:00.

Taxa de participare va fi de 150 Ron pentru studenţi şi 250 Ron pentru restul participanţilor. Aceasta va acoperi cheltuieli organizatorice – materiale, producerea prototipurilor, expoziţie. Modalitatea de plată va fi anunţată ulterior.Taxa de participare nu este returnabilă.

Plata se poate face până în data de 10.07, la sediul Edukube. Participanții ce nu achită taxa de înscriere până la data respectivă își vor pierde locul.


Web: www.lacusteineter.wordpress.com

Facebook: http://www.facebook.com/events/369299529804674/

Mail: lacusteineter@gmail.com

 

Programul detaliat al workshop-ului :

ImageImage

Reclame


No Responses Yet to “16-22 iulie : Workshop De Proiectare Parametrică Si Fabricație Digitală – LĂCUSTE ÎN ETER”

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: