Expozitia `Chile. Dincolo de peisaj`

13Apr11

Igloo media va invita miercuri, 13 aprilie, ora 19.30 la vernisajul expozitiei “Chile. Dincolo de peisaj”, care va avea loc la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC), intrarea dinspre Calea 13 Septembrie.

 

MNAC, 13.04 – 17.05.2011

Vernisaj: miercuri, 13 aprilie, 19h30

 

Pe langa proiectele de arhitectura in peisaje dramatice, extreme, care si-au castigat locul, prin spectaculozitate, pe copertele a numeroase reviste de profil, ultimii 20 de ani au scos in evidenta in Chile si o generatie deosebita de arhitecti, preocupati de explorarea a noi teritorii si interfete intre arhitectura, arte si tehnologie.

 

Abordarea coerenta a dezvoltarii urbane dupa schimbarile politice din 1989 (similare celor din Romania), incurajarea calitatii in arhitectura de catre administratie, demersul de a construi un discurs articulat al memoriei colective, precum si organizarea a multe competitii publice pentru cladiri cu functiuni diverse au construit un mediu propice pentru aparitia unor proiecte arhitecturale valoroase si inovative. Arhitectul Christian Beros, curator al expozitiei, a selectat 12 proiecte atat din mediul public, cat si din cel privat pentru a ilustra modul in care s-a schimbat in perioada recenta imaginea oraselor chiliene, imbunatatind viata comunitatilor locale. Credem ca prezentarea unor astfel de proiecte poate juca rol de declansator, intr-o prima faza la nivelul arhitectilor, pentru elaborarea unor strategii si proiecte similare in Romania.

 

Proiectele din expozitie sunt semnate de: Emilio Marin, Alejandro Aravena, Elemental, Andres Schulz, Juan Antonio Bustos, Gustavo Torres, Cristian Undurraga, Supersudaka, Estudio America, Bebin & Saxton Architects, Veronica Arcos, Lateral.

 

 

Organizatori: Space Syntax Romania si igloo media

 

Parteneri: MNAC, Ordinul Arhitectilor din Romania, Vin Chile

 

Parteneri media: igloohabitat&arhitectura, zeppelin, arhitext


Anunțuri


No Responses Yet to “Expozitia `Chile. Dincolo de peisaj`”

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: