IRSA 5, Iasi, 20-22 noiembrie 2009

07Ian10

Intalnirea Reprezentantilor Studentilor Arhitecti a ajuns la a 5-a editie in perioada 20-22 noiembrie 2009, cand aceasta s-a desfasurat la Iasi.

Dintre subiectele discutate, s-au numarat:

1. Situatia asociatiilor studentesti in facultatile din tara.

Din cele 6 facultati de arhitectura, la Cluj, Iasi si UAUIM exista deja asociatii cu o activitate considerabila, in vreme ce, de la editia trecuta, s-a inceput infiintarea asociatiilor si la Timisoara, Oradea si “Spiru Haret”.

2. Proiectarea ca si concursul national.

La propunerea lui Adrian Pop, presedinte AStA Cluj, s-a initiat desfasurarea unui concurs studentesc cu caracter national, ce urmeaza a fi lansat pe parcursul semestrului 2, la disciplina proiectare, la anii 2 de studiu. Astfel, acest concurs se va manifesta ca fiind primul proiect comun al tuturor celor 6 scoli de arhitectura din Romania.

3. Reprezentativitate de 25% a studentilor in Consiliul Profesoral.

Subiect destul de sensibil, prefigurat in regulamente, precum si in legea invatamantului si totusi nerespectat in toate facultatile.

4. Structura IRSA.

Pentru o mai buna functionare a acestor intalniri, s-a stabilit o stuctura care are rolul de a asigura derularea proiectelor propuse, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. In timp, aceasta structura va fi asimilata de catre Federatia Asociatiilor Studentilor Arhitecti din Romania, si IRSA va fi Adunarea Generala a asociatiilor member.

Urmatoarea editie IRSA va fi gazduita si organizata de catre Asociatia Studentilor Arhitecti si Urbanisti “Ion Mincu” (ASAUIM). Pentru sugestii sau nemultumiri va incurajam sa va adresati membrilor AStA sau sa ne scrieti pe AStA.cluj@gmail.com, pentru a va puteam reprezenta corect interesele in cadrul acestor intalniri, dar si in cadrul Consiliului Profesoral si Senatul Universitatii.

Mai multe detalii referitoare la IRSA 5 gasiti aici.

Anunțuri


No Responses Yet to “IRSA 5, Iasi, 20-22 noiembrie 2009”

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: